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Titre : |
Flavour development, analysis and perception in food and beverages
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Auteur(s) : |
Jane K. Parker, Éditeur scientifique
J. Stephen Elmore, Éditeur scientifique Lisa Methven, Éditeur scientifique |
Type de document : | Livre |
Sujets : | AROME ; BOISSON ; PHYSIOLOGIE ; ODORAT ; CONSOMMATEUR ; NUTRITION ; ANALYSE ORGANOLEPTIQUE ; FLAVEUR ; TRAITEMENT THERMIQUE ; REACTION DE MAILLARD ; FRUIT ; LEGUME ; EXTRACTION ; CHROMATOGRAPHIE GAZ LIQUIDE ; SPECTROSCOPIE ; CAPTEUR ; BIOSYNTHESE ; LIPIDE ; MODELISATION ; STOCKAGE ; GOUT |
Résumé : |
Flavour is a critical aspect of food production and processing, requiring careful design, monitoring and testing in order to create an appealing food product. This book looks at flavour generation, flavour analysis and sensory perception of food flavour and how these techniques can be used in the food industry to create new and improve existing products. Part one covers established and emerging methods of characterising and analysing taste and aroma compounds. Part two looks at different factors in the generation of aroma. Finally, part three focuses on sensory analysis of food flavour. |
Editeur(s) : | Cambridge : Woodhead Publishing |
Date de publication : | 2015 |
Collection : | Woodhead Publishing Series in Food Science, Technology and Nutrition, num. 273 |
Format : | 1 vol. (XXX-417 p.) / ill., couv. ill. en coul. / 24 cm |
Note(s) : |
Bibliogr. Index |
Table des matières : |
Part I: Characterisation and analysis of aroma and taste compounds
Part I: Characterisation and analysis of aroma and taste compounds |
Langue(s) : | Anglais |
Identifiant : | 978-1-78242-103-0 |
Lien vers la notice : | https://infodoc.agroparistech.fr/index.php?lvl=notice_display&id=181955 |
Exemplaires (1)
Localisation | Emplacement | Pôle | Section | Cote | Support | Disponibilité |
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Palaiseau | Vert | TU Aliments - Cosmétiques - Biomatériaux | TU1.207 PAR | Papier | Empruntable Disponible |