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RAMEAU , Nom commun , Aliments naturels -- Industrie et commerce
Aliments naturels -- Industrie et commerceSynonyme(s)Aliments biologiques ;Produits biologiques (aliments) Produits naturels (aliments)Voir aussi :Relation(s)
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La bio : entre business & projet de société (2012)
Titre : La bio : entre business & projet de société Type de document : texte imprimé Auteurs : Philippe Baqué (19..-....), Directeur de publication Editeur : Marseille : Agone Année de publication : 2012 Collection : Contre-feux, ISSN 1296-1787 Importance : 1 vol. (428 p.) Présentation : couv. ill. Format : 21 cm ISBN/ISSN/EAN : 978-2-7489-0170-2 Prix : 22 EUR Langues : Français (fre) Catégories : RAMEAU
Agriculture biologique -- Aspect économique -- 1990-.... ; Agriculture -- Aspect environnemental -- 1990-.... ; Produits biologiques -- Industrie et commerce -- 1990-.... ; Aliments naturels -- Industrie et commerceRésumé : La grande distribution propose des produits bio importés de l'autre bout du monde, à l'empreinte écologique catastrophique, cultivés par des ouvriers sous-payés et revendus entre cinq et dix fois leurs prix d'achat. Pendant ce temps, des paysans vendent leurs produits bio, avec une réflexion sur un prix juste, sur des marchés de plein vent ou au sein d'Amap.
Plutôt qu'une démarche indissociablement écologique, sociale et politique, peut-on réduire la bio à une distribution d'aliments sans pesticides pour consommateurs inquiets de leur santé ? La bio peut-elle se mettre au service du "bien-être" d'une partie de la population sans ébranler les fondements de la société de consommation ?Type de document : Livre Permalien de la notice : https://infodoc.agroparistech.fr/index.php?lvl=notice_display&id=161453 La bio : entre business & projet de société [texte imprimé] / Philippe Baqué (19..-....), Directeur de publication . - Marseille : Agone, 2012 . - 1 vol. (428 p.) : couv. ill. ; 21 cm. - (Contre-feux, ISSN 1296-1787) .
ISBN : 978-2-7489-0170-2 : 22 EUR
Langues : Français (fre)
Catégories : RAMEAU
Agriculture biologique -- Aspect économique -- 1990-.... ; Agriculture -- Aspect environnemental -- 1990-.... ; Produits biologiques -- Industrie et commerce -- 1990-.... ; Aliments naturels -- Industrie et commerceRésumé : La grande distribution propose des produits bio importés de l'autre bout du monde, à l'empreinte écologique catastrophique, cultivés par des ouvriers sous-payés et revendus entre cinq et dix fois leurs prix d'achat. Pendant ce temps, des paysans vendent leurs produits bio, avec une réflexion sur un prix juste, sur des marchés de plein vent ou au sein d'Amap.
Plutôt qu'une démarche indissociablement écologique, sociale et politique, peut-on réduire la bio à une distribution d'aliments sans pesticides pour consommateurs inquiets de leur santé ? La bio peut-elle se mettre au service du "bien-être" d'une partie de la population sans ébranler les fondements de la société de consommation ?Type de document : Livre Permalien de la notice : https://infodoc.agroparistech.fr/index.php?lvl=notice_display&id=161453 Réservation
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Localisation Emplacement Section Cote Support Code-barres Disponibilité Paris Claude Bernard Bibliothèque AGRICULTURE BIOLOGIQUE - AGROECOLOGIE - PERMACULTURE (Vert) P2012/543 Papier 33004000447873 Empruntable Les dessous de l'alimentation bio : se nourrir demain, sécurité alimentaire, dépendances... / Claude Gruffat (DL 2017)
Titre : Les dessous de l'alimentation bio : se nourrir demain, sécurité alimentaire, dépendances... Type de document : texte imprimé Auteurs : Claude Gruffat, Auteur ; Marie-Dominique Robin, Préfacier, etc. Editeur : Rezé : Éditions la Mer salée Année de publication : DL 2017 Collection : En quête ... (Rezé), ISSN 2558-5274 Importance : 1 vol. (190 p.) Format : 21 cm ISBN/ISSN/EAN : 979-10-92636-22-2 Prix : 15 EUR Langues : Français (fre) Catégories : RAMEAU
Agriculture biologique -- Aspect environnemental ; Agriculture durable -- Aspect économique ; Aliments naturels -- Industrie et commerce ; Magasins de produits naturels -- France ; Agriculture en milieu urbainRésumé : Préface de Marie-Monique Robin Nous nourrir tous demain... et si seule la bio pouvait y parvenir ? "La" Bio nait dans les années 1960. En plein essor de la chimie et de l'agriculture intensive, des consommateurs et des paysans résistent ; les uns veulent continuer à manger sain et local, les autres défendre une agronomie respectueuse de la nature et des hommes. Ils font alors cause commune pour reprendre en main leur destin.
50 ans plus tard les magasins bio se multiplient, mais qu'en est-il de cette utopie ? Ce livre interroge les préjugés et questionne les limites du bio. Il révèle les options gagnantes d'un projet porteur d'espoir. Partout des citoyens oeuvrent pour protéger notre autonomie alimentaire, nos terres, notre santé. Ce livre alarme également. Les semences autorisées sont privatisées, tributaires des pesticides, les variétés naturellement résistantes sont interdites.
Une part croissante de nos terres est dédiée à la nourriture animale, d'exportation ; elles ne nous nourrissent plus. L'agriculture conventionnelle de piètre qualité et peu nutritive ne survit que par les subventions. Jusqu'à quand ? La Bio, la permaculture, les coopératives ont les solutions de résilience. Se prémunir des pratiques de la grande distribution, du bio industriel et des labels au rabais paraît idéaliste, c'est en fait vital.
Et si la bio était un projet de société, non pas un marché ou le choix de quelques-uns, mais notre seule voie ? Une magnifique voie. EN QUETE... Se nourrir demain - Entretiens menés avec Claude Gruffat, président de Biocoop depuis 2004, de formation agricole, d'abord conseil à l'installation des agriculteurs, coopérateur de longue date puis gérant d'un magasin bio. Entretiens complétés avec des questions- vérité de citoyens.Type de document : Livre Permalien de la notice : https://infodoc.agroparistech.fr/index.php?lvl=notice_display&id=195275 Les dessous de l'alimentation bio : se nourrir demain, sécurité alimentaire, dépendances... [texte imprimé] / Claude Gruffat, Auteur ; Marie-Dominique Robin, Préfacier, etc. . - Rezé : Éditions la Mer salée, DL 2017 . - 1 vol. (190 p.) ; 21 cm. - (En quête ... (Rezé), ISSN 2558-5274) .
ISBN : 979-10-92636-22-2 : 15 EUR
Langues : Français (fre)
Catégories : RAMEAU
Agriculture biologique -- Aspect environnemental ; Agriculture durable -- Aspect économique ; Aliments naturels -- Industrie et commerce ; Magasins de produits naturels -- France ; Agriculture en milieu urbainRésumé : Préface de Marie-Monique Robin Nous nourrir tous demain... et si seule la bio pouvait y parvenir ? "La" Bio nait dans les années 1960. En plein essor de la chimie et de l'agriculture intensive, des consommateurs et des paysans résistent ; les uns veulent continuer à manger sain et local, les autres défendre une agronomie respectueuse de la nature et des hommes. Ils font alors cause commune pour reprendre en main leur destin.
50 ans plus tard les magasins bio se multiplient, mais qu'en est-il de cette utopie ? Ce livre interroge les préjugés et questionne les limites du bio. Il révèle les options gagnantes d'un projet porteur d'espoir. Partout des citoyens oeuvrent pour protéger notre autonomie alimentaire, nos terres, notre santé. Ce livre alarme également. Les semences autorisées sont privatisées, tributaires des pesticides, les variétés naturellement résistantes sont interdites.
Une part croissante de nos terres est dédiée à la nourriture animale, d'exportation ; elles ne nous nourrissent plus. L'agriculture conventionnelle de piètre qualité et peu nutritive ne survit que par les subventions. Jusqu'à quand ? La Bio, la permaculture, les coopératives ont les solutions de résilience. Se prémunir des pratiques de la grande distribution, du bio industriel et des labels au rabais paraît idéaliste, c'est en fait vital.
Et si la bio était un projet de société, non pas un marché ou le choix de quelques-uns, mais notre seule voie ? Une magnifique voie. EN QUETE... Se nourrir demain - Entretiens menés avec Claude Gruffat, président de Biocoop depuis 2004, de formation agricole, d'abord conseil à l'installation des agriculteurs, coopérateur de longue date puis gérant d'un magasin bio. Entretiens complétés avec des questions- vérité de citoyens.Type de document : Livre Permalien de la notice : https://infodoc.agroparistech.fr/index.php?lvl=notice_display&id=195275 Réservation
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Localisation Emplacement Section Cote Support Code-barres Disponibilité Grignon Bibliothèque ALIMENTATION-NUTRITION (Blanc) G2018/23 Papier 33004001210122 Empruntable
Titre : Food chemistry Type de document : texte imprimé Auteurs : Owen R. Fennema Mention d'édition : 3d ed. Editeur : New York : Marcel Dekker Année de publication : 1996 Collection : Food science and technology Importance : 1069 p. Format : 26 cm ISBN/ISSN/EAN : 978-0-8247-9691-4 Langues : Anglais (eng) Catégories : Thésaurus Agrovoc
Fermentation
RAMEAU
Aliments -- Analyse ; Aliments -- Aspect nutritionnel ; Aliments -- Aspect sanitaire ; Aliments -- Composition ; Aliments naturels -- Industrie et commerceRésumé : The third edition differs in several important respects from the second. The chapters prepared by first-time contributors aretotally new. These cover such topics as proteins, dispersions, enzymes, vitamins, minerals, animal tissues, toxicants, andpigments. Chapters by contributors to the second edition have been thoroughly revised. For example, in the chapter “Water andIce,” a major addition deals with molecular mobility and glass transition phenomena. The result is a book that is more than 60%new, has greatly improved graphics, and is better focused on material that is unique to food chemistry.Chapters have been added on the topics of dispersions and minerals. In the second edition, treatment of dispersions wasaccomplished in the chapters “Lipids,” “Proteins,” and “Carbohydrates,” and minerals were covered in the chapter “Vitaminsand Minerals.” Although this was organizationally sound, the result was superficial treatment of dispersions and minerals. The new chapters on these topics provide depth of coverage that is more consistent with the remainder of the book. Associated withthese changes is a chapter, written by a new contributor, that is now devoted solely to vitamins. It is my belief that this chapterrepresents the first complete, in-depth treatise on vitamins with an emphasis on food chemistry Type de document : Livre Permalien de la notice : https://infodoc.agroparistech.fr/index.php?lvl=notice_display&id=37739 Food chemistry [texte imprimé] / Owen R. Fennema . - 3d ed. . - New York : Marcel Dekker, 1996 . - 1069 p. ; 26 cm. - (Food science and technology) .
ISBN : 978-0-8247-9691-4
Langues : Anglais (eng)
Catégories : Thésaurus Agrovoc
Fermentation
RAMEAU
Aliments -- Analyse ; Aliments -- Aspect nutritionnel ; Aliments -- Aspect sanitaire ; Aliments -- Composition ; Aliments naturels -- Industrie et commerceRésumé : The third edition differs in several important respects from the second. The chapters prepared by first-time contributors aretotally new. These cover such topics as proteins, dispersions, enzymes, vitamins, minerals, animal tissues, toxicants, andpigments. Chapters by contributors to the second edition have been thoroughly revised. For example, in the chapter “Water andIce,” a major addition deals with molecular mobility and glass transition phenomena. The result is a book that is more than 60%new, has greatly improved graphics, and is better focused on material that is unique to food chemistry.Chapters have been added on the topics of dispersions and minerals. In the second edition, treatment of dispersions wasaccomplished in the chapters “Lipids,” “Proteins,” and “Carbohydrates,” and minerals were covered in the chapter “Vitaminsand Minerals.” Although this was organizationally sound, the result was superficial treatment of dispersions and minerals. The new chapters on these topics provide depth of coverage that is more consistent with the remainder of the book. Associated withthese changes is a chapter, written by a new contributor, that is now devoted solely to vitamins. It is my belief that this chapterrepresents the first complete, in-depth treatise on vitamins with an emphasis on food chemistry Type de document : Livre Permalien de la notice : https://infodoc.agroparistech.fr/index.php?lvl=notice_display&id=37739 Réservation
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Localisation Emplacement Section Cote Support Code-barres Disponibilité Grignon IAA (Blanc) G2001/665 Papier 33004000242001 Empruntable n° 561 - septembre 2017 - Le bio vaut-il vraiment le coup ? (Bulletin de Que choisir ?)
[n° ou bulletin]
Titre : n° 561 - septembre 2017 - Le bio vaut-il vraiment le coup ? Type de document : texte imprimé Année de publication : 2017 Langues : Français (fre) Catégories : RAMEAU
Aliments naturels -- Industrie et commercePermalien de la notice : https://infodoc.agroparistech.fr/index.php?lvl=bulletin_display&id=155993 [n° ou bulletin] n° 561 - septembre 2017 - Le bio vaut-il vraiment le coup ? [texte imprimé] . - 2017.
Langues : Français (fre)
Catégories : RAMEAU
Aliments naturels -- Industrie et commercePermalien de la notice : https://infodoc.agroparistech.fr/index.php?lvl=bulletin_display&id=155993 Contient
- Le bio vaut-il vraiment le coup ? / Marie-Noëlle Delaby in Que choisir ?, n° 561 (septembre 2017)
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Localisation Emplacement Section Cote Support Code-barres Disponibilité Grignon Bibliothèque Périodiques Grignon Salle de lecture Papier Périodique 33004000182207 Empruntable Massy Bibliothèque Périodiques Massy Sans cote Papier Périodique 48632 Empruntable sous conditions Paris Maine Bibliothèque BIBLIOTHEQUE P024 Papier Périodique 48823 Empruntable
Titre : Organic farming, prototype for sustainable agricultures Type de document : texte imprimé Auteurs : Stéphane Bellon, Directeur de publication ; Servane Penvern, Directeur de publication Editeur : Springer Année de publication : 2014 Importance : 1 vol. (xvi, 489 p) Présentation : ill. Format : 24 cm ISBN/ISSN/EAN : 978-94-007-7926-6 Langues : Anglais (eng) Catégories : Thésaurus Agrovoc
Développement durable ; Évaluation ; Innovation ; Système d'alerte rapide et d'information sur l'alimentation (SARIA) ; Agriculture biologique
RAMEAU
Agriculture durable ; Aliments naturels -- Industrie et commerce ; Transition systémique
Liste Plan de classement
512.8 (Agriculture biologique) [Classement Paris Maine]Résumé : This book presents 25 papers divided into three main sections. The first section investigates OF&F production processes and the capacity of OF&F to benefit from ecological regulations and system functioning to achieve a greater degree of self-sufficiency. The second one proposes an overview of organic performances that provide commodities and public goods in response to societal demands. The third focuses on how to mainstream different forms of organic agriculture, including development pathways for organic farming and up-scaling within agri-food systems and territories. Type de document : Livre Table des matières : Preface; U. Niggli
1. Introduction: Organic food and Farming, Prototype for Sustainable Agriculture; S. Bellon & S. Penvern
PART 1 – SYSTEM’S FUNCTIONING TO IMPROVE SELF-SUFFICIENCY
1.1 ORGANIC LANDCARE AND FERTILITY
2. Soil phosphorus (P) management in organic cropping systems: from current practices to avenues for a more efficient use of P resource; T. Nesme, B.Colomb, P. Hinsinger & C.A. Watson
3. Intercropping – applying ecological principles for improved nitrogen use efficiency in organic farming systems; L. Bedoussac, E. Justes, E.-P. Journet, H. Hauggaard-Nielsen, C. Naudin, G. Corre-Hellou, L. Prieur & E.S. Jensen
1.2 CROP PROTECTION IN ORGANIC FARMING
4. Regulatory framework for plant protection in organic farming; B. Speiser, L. Tamm & F. Weibel
5. Conservation biocontrol: Principles and implementation in organic farming; S. Simon, A. Rusch, E. Wyss & J.P. Sarthou
6. Contribution of agroecology to plant protection in Organic Farming: Relevance and Limits; J.P. Deguine & S. Penvern
7. Building apple ideotypes adapted to organic and low-input, competitive systems; L. Parisi, L. Jamar, M. Lateur, F. Laurens & P.E. Lauri
1.3 LIVESTOCK MANAGEMENT AND SYSTEM DESIGN
8. Alternatives to chemical antiparasitic drugs in livestock in organic farming; H. Hoste, S. Sotiraki, H. Mejer, F. Heckendorn, V. Maurer & S. Thamsborg
9. Animal healthcare strategies in organic and conventional farming; C. Nicourt & J. Cabaret
10. Technical and economic performances in organic sheep-for-meat farms: observations on sheep-rearing networks and experimental farms; M. Benoit & G.Laignel
11. Experiencing organic mixed-crop dairy systems: a step by step assessment and redesign centred on a long-term experiment; X. Coquil, A.Blouet, J.L. Fiorelli & C. Mignolet
PART 2 – ORGANIC PERFORMANCES: BETWEEN SOCIETAL EXPECTATIONS AND SCIENTIFIC EVIDENCE
2.1 ENVIRONMENTAL ISSUES
12. Using Life Cycle Analysis to compare the environmental performance of organic and conventional apple orchards; A. Alaphilippe, F. Hayer, S. Simon & G. Gaillard
13. The potential of organic agriculture to mitigate the impact of agriculture on global warming - a review; A. Muller & C. Aubert
2.2 ANIMAL WELFARE
14. The respect of the five freedoms of farm animal in a context of environmental and health constraints: how much organic farming may play a role? A review; J. Cabaret & M. Vaarst
15. Can organic animal farmers do animal husbandry? Breaking with “animal production”, a major issue for organic farming; J. Porcher
2.3 QUALITY OF ORGANIC PRODUCTS
16. Food quality and possible positive health effect of organic products; D. Lairon & M. Huber
17. Quality of organic lamb; S. Prache & A. Priolo
18. Is organic farming unsustainable? Analysis of the debate about the conventionalisation of the organic label; G. Teil
PART 3 – DEVELOPMENT DYNAMIC AND UP-SCALING (FOOD SYSTEM AND TERRITORY)
3.1 NEW FRAMEWORKS FOR NEW VALUATION CRITERIA
19. Transforming Recognition of the Social, Ecological and Economic Goods and Services Derived from Organic Agriculture in the Canadian Context ; D.H. Lynch, J. Sumner & R.C. Martin
20. Seed sector and breeding methods: challenges for organic varieties; D. Desclaux & J.-M. Nolot
21. Seed for Organic Agriculture: the Development of the Participatory Plant Breeding and the Farmers’ Networks in France; V. Chable, J. Dawson, R. Bocci & I. Goldringer
3.2 TRANSITION PATHWAYS IN AGRI-FOOD SYSTEMS: FARMING PRACTICES AND FOOD NETWORKS
22. Enabling the Ecological Redesign of Organic and Conventional Agriculture: A Social Ecology and Psychosocial Perspective – Position Paper; S. Hill
23. Transitions towards organic farming at the farm and at the local scales: the role of innovative production and organisational modes and networks; C. Lamine, M. Navarrete & A. Cardona
24. Contributing to the sustainability of agro-food systems: Potentials and pitfalls for organic farming; I. Darnhofer
25. Multi-scale integrated assessment of regional conversion to Organic Farming; S. Lopez-Ridaura & S. Delmotte.Permalien de la notice : https://infodoc.agroparistech.fr/index.php?lvl=notice_display&id=169959 Organic farming, prototype for sustainable agricultures [texte imprimé] / Stéphane Bellon, Directeur de publication ; Servane Penvern, Directeur de publication . - [S.l.] : Springer, 2014 . - 1 vol. (xvi, 489 p) : ill. ; 24 cm.
ISBN : 978-94-007-7926-6
Langues : Anglais (eng)
Catégories : Thésaurus Agrovoc
Développement durable ; Évaluation ; Innovation ; Système d'alerte rapide et d'information sur l'alimentation (SARIA) ; Agriculture biologique
RAMEAU
Agriculture durable ; Aliments naturels -- Industrie et commerce ; Transition systémique
Liste Plan de classement
512.8 (Agriculture biologique) [Classement Paris Maine]Résumé : This book presents 25 papers divided into three main sections. The first section investigates OF&F production processes and the capacity of OF&F to benefit from ecological regulations and system functioning to achieve a greater degree of self-sufficiency. The second one proposes an overview of organic performances that provide commodities and public goods in response to societal demands. The third focuses on how to mainstream different forms of organic agriculture, including development pathways for organic farming and up-scaling within agri-food systems and territories. Type de document : Livre Table des matières : Preface; U. Niggli
1. Introduction: Organic food and Farming, Prototype for Sustainable Agriculture; S. Bellon & S. Penvern
PART 1 – SYSTEM’S FUNCTIONING TO IMPROVE SELF-SUFFICIENCY
1.1 ORGANIC LANDCARE AND FERTILITY
2. Soil phosphorus (P) management in organic cropping systems: from current practices to avenues for a more efficient use of P resource; T. Nesme, B.Colomb, P. Hinsinger & C.A. Watson
3. Intercropping – applying ecological principles for improved nitrogen use efficiency in organic farming systems; L. Bedoussac, E. Justes, E.-P. Journet, H. Hauggaard-Nielsen, C. Naudin, G. Corre-Hellou, L. Prieur & E.S. Jensen
1.2 CROP PROTECTION IN ORGANIC FARMING
4. Regulatory framework for plant protection in organic farming; B. Speiser, L. Tamm & F. Weibel
5. Conservation biocontrol: Principles and implementation in organic farming; S. Simon, A. Rusch, E. Wyss & J.P. Sarthou
6. Contribution of agroecology to plant protection in Organic Farming: Relevance and Limits; J.P. Deguine & S. Penvern
7. Building apple ideotypes adapted to organic and low-input, competitive systems; L. Parisi, L. Jamar, M. Lateur, F. Laurens & P.E. Lauri
1.3 LIVESTOCK MANAGEMENT AND SYSTEM DESIGN
8. Alternatives to chemical antiparasitic drugs in livestock in organic farming; H. Hoste, S. Sotiraki, H. Mejer, F. Heckendorn, V. Maurer & S. Thamsborg
9. Animal healthcare strategies in organic and conventional farming; C. Nicourt & J. Cabaret
10. Technical and economic performances in organic sheep-for-meat farms: observations on sheep-rearing networks and experimental farms; M. Benoit & G.Laignel
11. Experiencing organic mixed-crop dairy systems: a step by step assessment and redesign centred on a long-term experiment; X. Coquil, A.Blouet, J.L. Fiorelli & C. Mignolet
PART 2 – ORGANIC PERFORMANCES: BETWEEN SOCIETAL EXPECTATIONS AND SCIENTIFIC EVIDENCE
2.1 ENVIRONMENTAL ISSUES
12. Using Life Cycle Analysis to compare the environmental performance of organic and conventional apple orchards; A. Alaphilippe, F. Hayer, S. Simon & G. Gaillard
13. The potential of organic agriculture to mitigate the impact of agriculture on global warming - a review; A. Muller & C. Aubert
2.2 ANIMAL WELFARE
14. The respect of the five freedoms of farm animal in a context of environmental and health constraints: how much organic farming may play a role? A review; J. Cabaret & M. Vaarst
15. Can organic animal farmers do animal husbandry? Breaking with “animal production”, a major issue for organic farming; J. Porcher
2.3 QUALITY OF ORGANIC PRODUCTS
16. Food quality and possible positive health effect of organic products; D. Lairon & M. Huber
17. Quality of organic lamb; S. Prache & A. Priolo
18. Is organic farming unsustainable? Analysis of the debate about the conventionalisation of the organic label; G. Teil
PART 3 – DEVELOPMENT DYNAMIC AND UP-SCALING (FOOD SYSTEM AND TERRITORY)
3.1 NEW FRAMEWORKS FOR NEW VALUATION CRITERIA
19. Transforming Recognition of the Social, Ecological and Economic Goods and Services Derived from Organic Agriculture in the Canadian Context ; D.H. Lynch, J. Sumner & R.C. Martin
20. Seed sector and breeding methods: challenges for organic varieties; D. Desclaux & J.-M. Nolot
21. Seed for Organic Agriculture: the Development of the Participatory Plant Breeding and the Farmers’ Networks in France; V. Chable, J. Dawson, R. Bocci & I. Goldringer
3.2 TRANSITION PATHWAYS IN AGRI-FOOD SYSTEMS: FARMING PRACTICES AND FOOD NETWORKS
22. Enabling the Ecological Redesign of Organic and Conventional Agriculture: A Social Ecology and Psychosocial Perspective – Position Paper; S. Hill
23. Transitions towards organic farming at the farm and at the local scales: the role of innovative production and organisational modes and networks; C. Lamine, M. Navarrete & A. Cardona
24. Contributing to the sustainability of agro-food systems: Potentials and pitfalls for organic farming; I. Darnhofer
25. Multi-scale integrated assessment of regional conversion to Organic Farming; S. Lopez-Ridaura & S. Delmotte.Permalien de la notice : https://infodoc.agroparistech.fr/index.php?lvl=notice_display&id=169959 Réservation
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Localisation Emplacement Section Cote Support Code-barres Disponibilité Paris Maine Bibliothèque Agriculture, Économie agricole et alimentaire 512.8 BEL Papier 33004000702913 Empruntable