Adresse
Infodoc : Réseau des bibliothèques et centres de documentation d'AgroParisTechFrance
contact
Array ( [TITRE] => <b>Type de document : </b> [TITRE_CLEAN] => Type de document [OPAC_SHOW] => 1 [TYPE] => list [AFF] => Livre [ID] => 4 [NAME] => cp_typdoc [DATATYPE] => integer [VALUES] => Array ( [0] => 5 ) )
Titre : |
Food allergy : from molecular mechanisms to control strategies
|
Auteur(s) : |
Linglin Fu
Bobby J. Cherayil Haining Shi Yanbo Wang Yang Zhu |
Type de document : | Livre |
Sujets : | Allergènes -- Analyse -- Thèses et écrits académiques ; Allergie alimentaire ; Immunologie ; intestins -- maladies ; Allergènes ; Protéines ; Digestion ; Probiotiques ; Évaluation du risque ; intestins -- microbiologie ; Déterminants antigéniques |
Résumé : |
4e de couverture : "This book addresses the molecular mechanisms of food allergies and related control strategies. To do so, it covers a broad range of topics, including: the basic immunology of food allergies, including crosstalk between gut mucosal immunity and allergens; types of food allergens, structure of food allergen epitopes and cross-reactivity; detection and quantification methods for food allergens; in vitro and in vivo models for evaluating allergenicity; novel food processing methods for the development of hypoallergenic foods; bioactive natural compounds and functional foods for alleviating allergic reactions; modulation of the microbiota in food allergies and use of probiotics in allergic response regulation; and risk assessment and control strategies for food allergens." |
Editeur(s) : | Singapore : Springer Nature Singapore Pte Ltd |
Date de publication : | 2019 |
Format : | 1 vol. (XIII-216 p.) / ill. en coul / 25 cm |
Note(s) : |
Bibliogr. |
Table des matières : |
1 Overview of the Immunology of Food Allergy
1 Overview of the Immunology of Food Allergy |
Langue(s) : | Anglais |
Identifiant : | 978-981-1369278-- |
Lien vers la notice : | https://infodoc.agroparistech.fr/index.php?lvl=notice_display&id=197694 |
Exemplaires (1)
Localisation | Emplacement | Pôle | Section | Cote | Support | Disponibilité |
---|---|---|---|---|---|---|
Palaiseau | Vert | TU Aliments - Cosmétiques - Biomatériaux | TU3.202 FU | Papier | Empruntable Disponible |