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Titre : |
Food aroma evolution : during food processing, cooking and aging
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Auteur(s) : |
Matteo Bordiga, Éditeur scientifique
Leo M.L. Nollet, Éditeur scientifique |
Type de document : | Livre |
Sujets : | Aliments -- Odeur ; Aliments -- Analyse sensorielle ; Aliments -- Composition ; Aliments -- Saveur ; Goût ; Perception ; Chimie analytique ; Extraction (chimie) ; Matrices ; Chromatographie ; Spectroscopie de masse ; Électrophorèse ; Production ; Bière ; Café ; Chocolat ; Produits de boulangerie-pâtisserie ; Vin ; Produits laitiers ; Viande ; Poisson ; Fruits ; Légumes ; Épices ; Plantes aromatiques ; Émulsions ; Aromatisants ; Odorat ; Chromatographie en phase gazeuse ; Aliments -- Entreposage ; Boissons alcoolisées CUISSON ; REACTION DE MAILLARD |
Résumé : |
La 4e de couverture indique : "Of the five senses, smell is the most direct and food aromas are the key drivers of our flavor experience. They are crucial for the synergy of food and drinks. Up to 80% of what we call taste is actually aroma. This book deals with how food aromas are developed and affected during food processing, cooking, and aging focuses on the description of the aroma evolution in several food matrices. Not only cooking, but also processing (such as fermentation) and aging are responsible for food aroma evolution. A comprehensive evaluatin of foods requires that analytical techniques keep pace with available technology [...]" |
Editeur(s) : | Boca Raton : CRC Press |
Date de publication : | 2020 |
Format : | 1 vol. (XVIII-726 p.) / ill., couv. ill. en coul. / 26 cm |
Note(s) : |
Bibliogr. Index |
Table des matières : |
SECTION 1 – AROMA, TASTE, AND FLAVOR
SECTION 1 – AROMA, TASTE, AND FLAVOR |
Langue(s) : | Anglais |
Identifiant : | 978-1-138-33824-1 |
Lien vers la notice : | https://infodoc.agroparistech.fr/index.php?lvl=notice_display&id=200511 |
Exemplaires (1)
Localisation | Emplacement | Pôle | Section | Cote | Support | Disponibilité |
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Palaiseau | Vert | TU Aliments - Cosmétiques - Biomatériaux | TU1.207 BOR | Papier | Empruntable Disponible |