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Titre : |
Engineering aspects of membrane separation and application in food processing
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Auteur(s) : |
Robert Field, Éditeur scientifique
Erika Bekassy-Molnar, Éditeur scientifique Frank Lipnizki, Éditeur scientifique Gyula Vatai, Éditeur scientifique |
Type de document : | Livre |
Sujets : | MEMBRANE ; CONCENTRATION ; OSMOSE INVERSE ; DIALYSE ; EMULSIFICATION ; PROPRIETE OPTIQUE Amidon de pomme de terre ; Bioréacteurs ; Filtration ; Huiles végétales ; Industrie laitière ; Jus de fruits ; Sucre ; Vin |
Résumé : |
During the past two decades, membrane separation processes have become standard. The properties of modern membrane technology make it suitable for applications in the food industry. This book presents the principles and applications of these techniques. The first section of the text covers characteristics of membrane separation processes, mass transfer membrane processes, and concentration polarization. The second section addresses applications in the dairy industry, animal products processing, fruit and beverage processing, as well as vegetable product processing. The final section details membrane bioreactors, cost analysis, and the design of complex membrane processes. |
Editeur(s) : | Boca Raton : CRC Press |
Date de publication : | 2017 |
Collection : | Contemporary Food Engineering Series |
Format : | 1 vol. (XIII-376 p.) / ill., couv. ill. en coul. / 24 cm |
Note(s) : |
Bibliogr. Index |
Table des matières : |
Section I Basic Principles of membrane process
Section I Basic Principles of membrane process |
Langue(s) : | Anglais |
Identifiant : | 978-1-4200-8363-7 |
Lien vers la notice : | https://infodoc.agroparistech.fr/index.php?lvl=notice_display&id=192682 |
Exemplaires (1)
Localisation | Emplacement | Pôle | Section | Cote | Support | Disponibilité |
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Palaiseau | Vert | UV Procédés - Opérations unitaires -Technologies | UV9.1 FIE | Papier | Empruntable Disponible |