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Titre : |
Handbook of food processing : food preservation
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Auteur(s) : |
Theodoros Varzakas, Éditeur scientifique
Constantina Tzia, Éditeur scientifique |
Type de document : | Livre |
Sujets : | AGENT DE CONTAMINATION ; HAUTE PRESSION ; TRAITEMENT AUX MICROONDES ; BLANCHIMENT ; CAPTEUR ; TECHNOLOGIE ALIMENTAIRE Aliments -- Additifs ; Aliments -- Emballage ; Aliments -- Qualité ; Aliments -- Réfrigération ; Aliments -- Séchage ; Aliments surgelés ; Atmosphères contrôlées ; Cuisson-extrusion ; Fruits -- Industrie et commerce ; Lyophilisation ; Microondes ; Ozone ; Poisson en conserve ; Qualité -- Contrôle ; Rayonnement ultraviolet ; Sécurité ; Traitement thermique ; Aliments -- Déshydratation ; Aliments -- Contamination ; Ultrasons ; Désinfection ; Produits de quatrième gamme ; Biocapteurs ; Fruits ; Légumes |
Résumé : |
Packed with case studies and problem calculations, Handbook of Food Processing: Food Preservation presents the information necessary to design food processing operations and goes on to describe the equipment needed to carry them out in detail. The book covers every step in the sequence of converting raw material to the final product. It also discusses the most common food engineering unit operations and food preservation processes, such as blanching, pasteurization, chilling, and freezing to aseptic packaging, non-thermal food processing, and the use of biosensors.
Packed with case studies and problem calculations, Handbook of Food Processing: Food Preservation presents the information necessary to design food processing operations and goes on to describe the equipment needed to carry them out in detail. The book covers every step in the sequence of converting raw material to the final product. It also discusses the most common food engineering unit operations and food preservation processes, such as blanching, pasteurization, chilling, and freezing to aseptic packaging, non-thermal food processing, and the use of biosensors.
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Editeur(s) : | Boca Raton : CRC Press |
Date de publication : | 2016 |
Collection : | Contemporary Food Engineering Series |
Format : | 1 vol. (XXI-719 p.) / ill., couv. ill. en coul. / 26 cm |
Note(s) : |
Bibliogr. Index |
Table des matières : |
Blanching
Blanching |
Langue(s) : | Anglais |
Identifiant : | 978-1-4987-2175-2 |
Lien vers la notice : | https://infodoc.agroparistech.fr/index.php?lvl=notice_display&id=187209 |
Exemplaires (1)
Localisation | Emplacement | Pôle | Section | Cote | Support | Disponibilité |
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Palaiseau | Vert | UV Procédés - Opérations unitaires -Technologies | UV2.2 VAR | Papier | Empruntable Disponible |