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RAMEAU , Nom commun , Fruits -- Conservation
Fruits -- ConservationSynonyme(s)Conservation des fruits Fruits -- Mise en conserves |



Titre : Food chemistry Type de document : texte imprimé Auteurs : Hans-Dieter Belitz (1931-1993), Auteur ; Werner Grosch, Auteur ; Peter Schieberle, Auteur Mention d'édition : 4th ed. Editeur : Berlin : Springer Année de publication : 2009 Importance : 1 vol. (XLIII-1070 p.) Présentation : ill. Format : 25 cm ISBN/ISSN/EAN : 978-3-540-69933-0 Note générale : Bibliogr. en fin de chapitres. Index Langues : Anglais (eng) Langues originales : Allemand (ger) Catégories : RAMEAU
Produits végétaux ; Produits céréaliers ; Confiserie ; Boissons alcoolisées ; Café ; Cacao ; Épices ; Sel ; Eaux-de-vie ; Eau potable ; Fruits ; Fruits -- Industrie et commerce ; Fruits -- Conservation ; Fruits déshydratés ; Jus de fruits ; Miel ; Sucre ; Produits de boulangerie-pâtisserie ; Légumes ; Produits de quatrième gamme ; Baleines ; Corps gras comestibles ; Contamination ; Lait ; Produits laitiers ; Oeuf (biologie) ; Viande ; Mollusques ; Crustacés ; Poissons ; Aliments -- Composition ; Vitamines ; Minéraux ; Aliments -- Additifs ; Eau ; Protéines ; Acides aminés ; Enzymes ; Lipides ; Glucides ; Aromatisants ; Aliments -- AnalyseRésumé : For more than two decades, this work has remained the leading advanced textbook and easy-to-use reference on food chemistry and technology. Its fourth edition has been extensively re-written and enlarged, now also covering topics such as BSE detection or acrylamide. Food allergies, alcoholic drinks, or phystosterols are now treated more extensively.
Proven features of the prior editions are maintained: Contains more than 600 tables, almost 500 figures, and about 1100 structural formulae of food components - Logically organized according to food constituents and commodities - Comprehensive subject index.
These features provide students and researchers in food science, food technology, agricultural chemistry and nutrition with in-depth insight into food chemistry and technology. They also make the book a valuable on-the-job reference for chemists, food chemists, food technologists, engineers, biochemists, nutritionists, and analytical chemists in food and agricultural research, food industry, nutrition, food control, and service laboratories.Note de contenu : Est une traduction de : Lehrbuch der Lebensmittelchemie Type de document : Livre Permalien de la notice : https://infodoc.agroparistech.fr/index.php?lvl=notice_display&id=53061 Food chemistry [texte imprimé] / Hans-Dieter Belitz (1931-1993), Auteur ; Werner Grosch, Auteur ; Peter Schieberle, Auteur . - 4th ed. . - Berlin : Springer, 2009 . - 1 vol. (XLIII-1070 p.) : ill. ; 25 cm.
ISBN : 978-3-540-69933-0
Bibliogr. en fin de chapitres. Index
Langues : Anglais (eng)
Langues originales : Allemand (ger)
Catégories : RAMEAU
Produits végétaux ; Produits céréaliers ; Confiserie ; Boissons alcoolisées ; Café ; Cacao ; Épices ; Sel ; Eaux-de-vie ; Eau potable ; Fruits ; Fruits -- Industrie et commerce ; Fruits -- Conservation ; Fruits déshydratés ; Jus de fruits ; Miel ; Sucre ; Produits de boulangerie-pâtisserie ; Légumes ; Produits de quatrième gamme ; Baleines ; Corps gras comestibles ; Contamination ; Lait ; Produits laitiers ; Oeuf (biologie) ; Viande ; Mollusques ; Crustacés ; Poissons ; Aliments -- Composition ; Vitamines ; Minéraux ; Aliments -- Additifs ; Eau ; Protéines ; Acides aminés ; Enzymes ; Lipides ; Glucides ; Aromatisants ; Aliments -- AnalyseRésumé : For more than two decades, this work has remained the leading advanced textbook and easy-to-use reference on food chemistry and technology. Its fourth edition has been extensively re-written and enlarged, now also covering topics such as BSE detection or acrylamide. Food allergies, alcoholic drinks, or phystosterols are now treated more extensively.
Proven features of the prior editions are maintained: Contains more than 600 tables, almost 500 figures, and about 1100 structural formulae of food components - Logically organized according to food constituents and commodities - Comprehensive subject index.
These features provide students and researchers in food science, food technology, agricultural chemistry and nutrition with in-depth insight into food chemistry and technology. They also make the book a valuable on-the-job reference for chemists, food chemists, food technologists, engineers, biochemists, nutritionists, and analytical chemists in food and agricultural research, food industry, nutrition, food control, and service laboratories.Note de contenu : Est une traduction de : Lehrbuch der Lebensmittelchemie Type de document : Livre Permalien de la notice : https://infodoc.agroparistech.fr/index.php?lvl=notice_display&id=53061 Réservation
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Localisation Emplacement Section Cote Support Code-barres Disponibilité Grignon IAA (Blanc) G2009/43 Papier 33004000416183 Empruntable Fruit preservation : novel and conventional technologies (2018)
Titre : Fruit preservation : novel and conventional technologies Type de document : texte imprimé Auteurs : Amauri Rosenthal, Editeur scientifique ; Rosires Deliza, Editeur scientifique ; Jorge Welti-Chanes, Editeur scientifique ; Gustavo V. Barbosa-Cánovas, Editeur scientifique Editeur : NEW YORK : Springer Science+Business Media, LLC Année de publication : 2018 Collection : Food engineering series Importance : 1 vol. (XV-532 p.) Présentation : ill. en noir et en coul. Format : 25 cm ISBN/ISSN/EAN : 978-1-4939-3309-9 Note générale : Bibliogr. Index Langues : Anglais (eng) Catégories : Liste Plan de classement
18.5 (FRUITS-LEGUMES) [Classement Massy]
RAMEAU
Fruits -- Conservation ; Légumes -- Conservation ; Nutrition ; Fruits surgelés ; Séchage thermique ; Jus de fruits ; Aliments -- Mesures de sécurité ; Produits végétaux -- Réfrigération ; Atmosphères contrôlées ; Hautes pressions ; Aliments -- Irradiation ; Microondes ; Rayonnement ultraviolet ; Ozone
Thésaurus Agro-alimentaire
MEMBRANE ; FRITURE ; TRAITEMENT AUX ULTRASONSRésumé : Fruits and fruit based products are, in most cases, associated with very good sensory characteristics, health, well-being, perishability, relatively easy to mix with food products of diverse origin, amenable to be processed by conventional and novel technologies. Given the multiplicity of aspects whenever fruit preservation is considered, the editors took the challenge of covering in a thorough, comprehensive manner most aspects dealing with this topic.
To accomplish these goals, the editors invited well known colleagues with expertise in specific disciplines associated with fruit preservation to contribute chapters to this book. Eighteen chapters were assembled in a sequence that would facilitate, like building blocks, to have at the same time, a birds-eye view and an in-depth coverage of traditional and novel technologies to preserve fruits.
Even though processing took center stage in this book, ample space was dedicated to other relevant and timely topics on fruit preservation such as safety, consumer perception, sensory and health aspects.
FEATURES:
Traditional and Novel Technologies to Process Fruits:
. Microwaves
. Ohmic Heating
. UV-C light
. Irradiation
. High Pressure
. Pulsed Electric Fields
. Ultrasound
. Vacuum Impregnation
. Membranes
. Ozone
. Hurdle Technology
Topics Associated with Fruit Preservation:
. Safety
. Nutrition and Health
. Consumer Perception
. Sensory
. Minimal Processing
. Packaging
Unit Operations for Fruit Processing:
. Cooling and Freezing
. Dehydration
. FryingType de document : Livre Table des matières : 1 Consumer Perception of Novel Technologies
Rosires Deliza and Gastón Ares
2 Safety Issues on the Preservation of Fruits and Vegetables
Antonio Martínez, Dolores Rodrigo, and Surama F. Zanini
3 Nutritional and Functional Attributes of Fruit Products
Delia B. Rodriguez-Amaya and Jaime Amaya-Farfan
4 Minimal Processing of Fruits
Zamantha Escobedo-Avellaneda, José Ángel Guerrero-Beltrán, María Soledad Tapia, Gustavo V. Barbosa-Cánovas, and Jorge Welti-Chanes
5 The Hurdle Concept in Fruit Processing
Stella Maris Alzamora, Aurelio López-Malo, Sandra Norma Guerrero, and María Soledad Tapia
6 Cooling and Freezing of Fruits and Fruit Products
Alicia Chaves and Noemí Zaritzky
7 Thermal Drying of Foods
Henry T. Sabarez
8 Membrane Technologies for Fruit Juice Processing
Manuel Dornier, Marie-Pierre Belleville, and Fabrice Vaillant
9 Decision Aid Tools for the Preservation of Fruits by Modified Atmosphere Packaging
Carole Guillaume, Barbara Gouble, Valérie Guillard, Patrice Buche, and Nathalie Gontard
10 Frying of Foods
Pedro Bouchon and Verónica Dueik
11 Power Ultrasound Treatment of Fruits and Fruit Products
Hyoungill Lee, Bin Zhou, and Hao Feng
12 Fruit Preservation and Design of Functional Fruit Products by Vacuum Impregnation
Zamantha Escobedo-Avellaneda, Rébeca García-García, Aurora Valdez-Fragoso, Hugo Mújica-Paz, and Jorge Welti-Chanes
13 High Pressure Processing of Fruit Products
Amauri Rosenthal, Prashant Raj Pokhrel, Elisa Helena da Rocha Ferreira, Julia Hauck Tiburski, Gustavo V. Barbosa-Cánovas, and Jorge Welti-Chanes
14 Safety and Quality of Irradiated Fruits and Vegetables
Brendan A. Niemira
15 Microwave Processing of Fruits
Katia Nicolau Matsui, Cynthia Ditchfield, and Carmen Cecilia Tadini
16 Fruit Preservation by Ohmic Heating and Pulsed Electric Fields
Olga Martín-Belloso and Mariana Morales-de la Peña
17 Fruits and Fruit Products Treated by UV light
Tatiana Koutchma, Marta Orlowska, and Yan Zhu
18 Ozone Antimicrobial Effects on Fruits and Fruit Juices
David R. Kasler and Ahmed E. YousefPermalien de la notice : https://infodoc.agroparistech.fr/index.php?lvl=notice_display&id=196033 Fruit preservation : novel and conventional technologies [texte imprimé] / Amauri Rosenthal, Editeur scientifique ; Rosires Deliza, Editeur scientifique ; Jorge Welti-Chanes, Editeur scientifique ; Gustavo V. Barbosa-Cánovas, Editeur scientifique . - NEW YORK : Springer Science+Business Media, LLC, 2018 . - 1 vol. (XV-532 p.) : ill. en noir et en coul. ; 25 cm. - (Food engineering series) .
ISBN : 978-1-4939-3309-9
Bibliogr. Index
Langues : Anglais (eng)
Catégories : Liste Plan de classement
18.5 (FRUITS-LEGUMES) [Classement Massy]
RAMEAU
Fruits -- Conservation ; Légumes -- Conservation ; Nutrition ; Fruits surgelés ; Séchage thermique ; Jus de fruits ; Aliments -- Mesures de sécurité ; Produits végétaux -- Réfrigération ; Atmosphères contrôlées ; Hautes pressions ; Aliments -- Irradiation ; Microondes ; Rayonnement ultraviolet ; Ozone
Thésaurus Agro-alimentaire
MEMBRANE ; FRITURE ; TRAITEMENT AUX ULTRASONSRésumé : Fruits and fruit based products are, in most cases, associated with very good sensory characteristics, health, well-being, perishability, relatively easy to mix with food products of diverse origin, amenable to be processed by conventional and novel technologies. Given the multiplicity of aspects whenever fruit preservation is considered, the editors took the challenge of covering in a thorough, comprehensive manner most aspects dealing with this topic.
To accomplish these goals, the editors invited well known colleagues with expertise in specific disciplines associated with fruit preservation to contribute chapters to this book. Eighteen chapters were assembled in a sequence that would facilitate, like building blocks, to have at the same time, a birds-eye view and an in-depth coverage of traditional and novel technologies to preserve fruits.
Even though processing took center stage in this book, ample space was dedicated to other relevant and timely topics on fruit preservation such as safety, consumer perception, sensory and health aspects.
FEATURES:
Traditional and Novel Technologies to Process Fruits:
. Microwaves
. Ohmic Heating
. UV-C light
. Irradiation
. High Pressure
. Pulsed Electric Fields
. Ultrasound
. Vacuum Impregnation
. Membranes
. Ozone
. Hurdle Technology
Topics Associated with Fruit Preservation:
. Safety
. Nutrition and Health
. Consumer Perception
. Sensory
. Minimal Processing
. Packaging
Unit Operations for Fruit Processing:
. Cooling and Freezing
. Dehydration
. FryingType de document : Livre Table des matières : 1 Consumer Perception of Novel Technologies
Rosires Deliza and Gastón Ares
2 Safety Issues on the Preservation of Fruits and Vegetables
Antonio Martínez, Dolores Rodrigo, and Surama F. Zanini
3 Nutritional and Functional Attributes of Fruit Products
Delia B. Rodriguez-Amaya and Jaime Amaya-Farfan
4 Minimal Processing of Fruits
Zamantha Escobedo-Avellaneda, José Ángel Guerrero-Beltrán, María Soledad Tapia, Gustavo V. Barbosa-Cánovas, and Jorge Welti-Chanes
5 The Hurdle Concept in Fruit Processing
Stella Maris Alzamora, Aurelio López-Malo, Sandra Norma Guerrero, and María Soledad Tapia
6 Cooling and Freezing of Fruits and Fruit Products
Alicia Chaves and Noemí Zaritzky
7 Thermal Drying of Foods
Henry T. Sabarez
8 Membrane Technologies for Fruit Juice Processing
Manuel Dornier, Marie-Pierre Belleville, and Fabrice Vaillant
9 Decision Aid Tools for the Preservation of Fruits by Modified Atmosphere Packaging
Carole Guillaume, Barbara Gouble, Valérie Guillard, Patrice Buche, and Nathalie Gontard
10 Frying of Foods
Pedro Bouchon and Verónica Dueik
11 Power Ultrasound Treatment of Fruits and Fruit Products
Hyoungill Lee, Bin Zhou, and Hao Feng
12 Fruit Preservation and Design of Functional Fruit Products by Vacuum Impregnation
Zamantha Escobedo-Avellaneda, Rébeca García-García, Aurora Valdez-Fragoso, Hugo Mújica-Paz, and Jorge Welti-Chanes
13 High Pressure Processing of Fruit Products
Amauri Rosenthal, Prashant Raj Pokhrel, Elisa Helena da Rocha Ferreira, Julia Hauck Tiburski, Gustavo V. Barbosa-Cánovas, and Jorge Welti-Chanes
14 Safety and Quality of Irradiated Fruits and Vegetables
Brendan A. Niemira
15 Microwave Processing of Fruits
Katia Nicolau Matsui, Cynthia Ditchfield, and Carmen Cecilia Tadini
16 Fruit Preservation by Ohmic Heating and Pulsed Electric Fields
Olga Martín-Belloso and Mariana Morales-de la Peña
17 Fruits and Fruit Products Treated by UV light
Tatiana Koutchma, Marta Orlowska, and Yan Zhu
18 Ozone Antimicrobial Effects on Fruits and Fruit Juices
David R. Kasler and Ahmed E. YousefPermalien de la notice : https://infodoc.agroparistech.fr/index.php?lvl=notice_display&id=196033 Réservation
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Localisation Emplacement Section Cote Support Code-barres Disponibilité Massy Bibliothèque INDUSTRIES ALIMENTAIRES ET COSMETIQUES-FILIERES FRU 18.5 Papier 33004001025892 Empruntable Guide de bonnes pratiques d'hygiène et d'application des principes HACCP pour les fruits et légumes frais non transformés / Centre technique interprofessionnel des fruits et légumes (2012)
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Titre : Guide de bonnes pratiques d'hygiène et d'application des principes HACCP pour les fruits et légumes frais non transformés Type de document : texte imprimé Auteurs : Centre technique interprofessionnel des fruits et légumes Editeur : Paris : Les éditions des Journaux officiels Année de publication : 2012 Collection : Guides de bonnes pratiques d'hygiène, ISSN 0767-4538 num. 5908 Importance : 1 vol. (VI-140 p.) Présentation : ill. Format : 30 cm ISBN/ISSN/EAN : 978-2-11-076705-9 Prix : 10 EUR Note générale : HACCP = Hazard analysis critical control point = Analyse des risques des points critiques pour leur maîtrise
En appendice, choix de documents
Version d'octobre 2010
Bibliogr. p.128-138. AnnexesLangues : Français (fre) Catégories : Liste Plan de classement
18.5 (FRUITS-LEGUMES) [Classement Massy]
RAMEAU
Analyse des dangers et maîtrise des points critiques ; Chaîne du froid ; Déchets industriels ; Fruits -- Consommation ; Industries agro-alimentaires -- Salubrité ; Légumes -- Consommation ; Traçabilité ; Transport de marchandises ; Réglementation ; Fruits ; Légumes ; Fruits -- Conservation ; Légumes -- Conservation ; Microorganismes ; Virus ; Désinfection
Thésaurus Agro-alimentaire
HACCPType de document : Livre En ligne : http://www.ctifl.fr/DocPdf/Kiosque/Etude/GBPH_FLFraisNonTransformes_5908.pdf Permalien de la notice : https://infodoc.agroparistech.fr/index.php?lvl=notice_display&id=187010 Guide de bonnes pratiques d'hygiène et d'application des principes HACCP pour les fruits et légumes frais non transformés [texte imprimé] / Centre technique interprofessionnel des fruits et légumes . - Paris : Les éditions des Journaux officiels, 2012 . - 1 vol. (VI-140 p.) : ill. ; 30 cm. - (Guides de bonnes pratiques d'hygiène, ISSN 0767-4538; 5908) .
ISBN : 978-2-11-076705-9 : 10 EUR
HACCP = Hazard analysis critical control point = Analyse des risques des points critiques pour leur maîtrise
En appendice, choix de documents
Version d'octobre 2010
Bibliogr. p.128-138. Annexes
Langues : Français (fre)
Catégories : Liste Plan de classement
18.5 (FRUITS-LEGUMES) [Classement Massy]
RAMEAU
Analyse des dangers et maîtrise des points critiques ; Chaîne du froid ; Déchets industriels ; Fruits -- Consommation ; Industries agro-alimentaires -- Salubrité ; Légumes -- Consommation ; Traçabilité ; Transport de marchandises ; Réglementation ; Fruits ; Légumes ; Fruits -- Conservation ; Légumes -- Conservation ; Microorganismes ; Virus ; Désinfection
Thésaurus Agro-alimentaire
HACCPType de document : Livre En ligne : http://www.ctifl.fr/DocPdf/Kiosque/Etude/GBPH_FLFraisNonTransformes_5908.pdf Permalien de la notice : https://infodoc.agroparistech.fr/index.php?lvl=notice_display&id=187010 Réservation
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Localisation Emplacement Section Cote Support Code-barres Disponibilité Massy Bibliothèque INDUSTRIES ALIMENTAIRES ET COSMETIQUES-FILIERES GUI 18.5 Papier 33004000618655 Empruntable Production et conservation des poires : compte rendu des réunions de I.S.H.S.-W.G. "Pears" et Commission C2 I.I.R. [28-31 mai, 1984, Avignon, France] / Institut international du froid, Commission C 2 (1984)
Réservation
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Localisation Emplacement Section Cote Support Code-barres Disponibilité Grignon Magasin IAA-CONSERVATION (Blanc) G89/419 Papier 33004000185226 Empruntable Massy Bibliothèque INDUSTRIES ALIMENTAIRES ET COSMETIQUES-FILIERES PRO 18.5 Papier 33004000544380 Empruntable Paris Claude Bernard Magasin MAGASIN P89/691 Papier 33004000110026 Indisponible
Titre : Transformation artisanale des fruits Type de document : texte imprimé Auteurs : Jean-Pierre Genest, Editeur scientifique ; Jean-Yves Malegeant, Editeur scientifique Editeur : Paris [France] : Centre Technique Interprofessionnel des Fruits et Légumes (CTIFL) Année de publication : 1981 Importance : 101 p. Note générale : 1981 Langues : Français (fre) Catégories : RAMEAU
Fruits ; Fruits -- Conservation ; Aliments surgelés ; Jus de fruits ; Fruits -- TransformationType de document : Livre Permalien de la notice : https://infodoc.agroparistech.fr/index.php?lvl=notice_display&id=17358 Transformation artisanale des fruits [texte imprimé] / Jean-Pierre Genest, Editeur scientifique ; Jean-Yves Malegeant, Editeur scientifique . - Paris (France) : Centre Technique Interprofessionnel des Fruits et Légumes (CTIFL), 1981 . - 101 p.
1981
Langues : Français (fre)
Catégories : RAMEAU
Fruits ; Fruits -- Conservation ; Aliments surgelés ; Jus de fruits ; Fruits -- TransformationType de document : Livre Permalien de la notice : https://infodoc.agroparistech.fr/index.php?lvl=notice_display&id=17358 Exemplaires
Localisation Emplacement Section Cote Support Code-barres Disponibilité Paris Claude Bernard Bibliothèque FRUITS - LEGUMES (Blanc) P81/272 Papier mq20016 Indisponible